CSM 2012 a jak se to seběhlo

1. 9. 2012 21:26
Rubrika: ZÁŽITKY | Štítky: zdar2012

     Už to tady bylo asi 6000 krát, ale rozhodla jsem se, že i já přispěju trochou do mlýna. Dlouho jsem se rozmýšlela nad tím, co napsat a jak to napsat, abych jen neopakovala to, co již bylo několikrát řečeno.... ale na nic jsem nepřišla, tak to zkrátka napíšu "nějak" :) - tedy zhruba tak, jak se to stalo.

     Byla nebyla jedna hodná křesťanská rodina, která mi vnukla myšlenku dělat v přípravném týmu zdravotníků na CSM ve Žďáře. Shodou okolností tam mám cestu 10 krát do roka, takže mi v tom nic nebránilo. A tak se tedy stalo, že se tam moje maličkost měla tu čest také vyskytovat.

     Když jsem stála na havlíčkobrodském nádraží a čekala na vlak, všude bylo poloprázdno a někde ještě o kousek více prázdno, neřku-li vzduchoprázdno. "Zřejmě ČD s posilami spojů trochu nadhotnotilo situaci", řekla jsem si. Vzala jsem si tedy do ruky Kafkův Proces (už podruhé) a rozhodla se ukrátit volnou chvíli. Najednou, z ničeho nic, se kolem mě začal valit stín. ,,Asi už přijíždí vlak", řekla jsem si, zvedla jsem oči od řádků a v tu chvíli jsem spatřila ohromný dav mladých upovídaných lidí... A tak to vlastně začalo.

     Bylo to jako výlet do jiného světa, všichni jsme ten týden byli blíž nejen Bohu, ale i sami sobě. Uvedu jednu situaci, když si můj kamarád zapomněl na docela frekventovaném místě u pódia batoh s palačinkama a se zdravotnickým pásem uvnitř. Batoh tam ležel asi 2 dny, šance, že tam ještě bude, byla v tomto světě a v této době minimální, ale přesto když ho po těch dvou dnech obejvil, byl tam nejen pás, ale i palačinky... Sice lákavé už snad jen pro nadšené mykology, ale naprosto netknuté :).

     Ten týden mi toho dal tolik, jako nikdy nic předtím (jestli mi rozumíte :) ). Každý den si vzpomenu na pár momentů a situací, které se mi staly a tak mě to nabije energií, že jsem schopná se klidně celý den usmívat. A to je zřejmě to ovoce, po kterém nás najdou. Ovoce, po kterém se najdeme navzájem a nejspíš v něm najdem i sami sebe.

Amen!

(Obr. CSM2012)

Zobrazeno 1533×

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona signály.cz